zondag 2 november 2014

Nieuw uiterlijk!


Zoals jullie misschien al gemerkt hebben is de site enorm veranderd. Dit is niet omdat we het uiterlijk beu waren, het was prachtig! Maar opeens waren jullie reacties niet meer te lezen, en wat ik ook probeerde ik kreeg ze maar niet terug. Dus werd het tijd dat de site een nieuw jasje kreeg.





Even ter herinnering van onze vorig uiterlijk. Zo zag de site er eerst uit, helaas hebben we het logo niet kunnen overzetten naar deze site, zonder dat er voor jullie dan enorm veel gescrold moest worden om het eerste artikel te zien.
En alleen dat gedeelte al is enorm veranderd.

Ik heb geprobeerd om ongeveer dezelfde kleuren te houden, ik heb wat meer pagina's toegevoegd en ik ben enorm blij met de zoekoptie bovenaan in het scherm!
Dit hadden we eerst ook, maar hij was een beetje verstopt en werkte niet altijd even goed. Ook wordt er niet alleen op titels gezocht, maar ook naar wat er in de tekst staat.

Over de pagina's boven aan het scherm.

Het voorbeeld van het oude uiterlijk klopt niet helemaal met de pagina's. Bij het oude uiterlijk hadden we ook de pagina's about, bookreviews en personal. Ik heb besloten bookhaul en tags toe te voegen als pagina's, aangezien we ook artikelen hebben die hierover gaan, en dan is het voor jullie makkelijker deze te vinden.


Oké, wat is er verder nieuw?
De slider
Waarschijnlijk is jullie dit meteen wel opgevallen, de slider. Het laat de nieuwste vier artikelen op deze site zien en verandert om de paar seconden. Persoonlijk ben ik er heel blij mee, het maakt een duidelijk overzicht van wat de nieuwste artikelen zijn, zonder meteen maar één artikel bovenaan te hebben staan.
Natuurlijk kun je ook via de slider meteen naar de artikelen gaan of doorklikken naar de volgende slide.




Hoe de artikelen worden gepresenteerd
Je hoeft nu niet meer helemaal naar beneden te scrollen om te zien wat de laatste artikelen waren, je kan nu in een oogopslag de nieuwste artikelen zien, meteen aanklikken en zien wat hun label is. Hoewel het tot nu toe best wel simpel is wat een review is, wat een bookhaul etc, kan het soms denk ik toch wel verwarring voorkomen.








Popular Posts
Ja! Popular Posts! Popular Posts laat op dit moment zien wat de populairste vijf artikelen waren van afgelopen maand. Het kan dat we dit nog wijzigen naar afgelopen week, maar we zijn bang dat het nieuwste artikel dan sowieso op nummer één staat. Nu geeft het een mooi overzicht wat mensen het interessantste vonden de afgelopen maand. En zoals te zien is, kan een nieuwer artikel Een beetje liefde door Amanda Prowse daar ook nog makkelijk bijkomen wanneer het interssant wordt gevonden.










Niet helemaal nieuw, maar toch noemenswaardig is de mogelijkheid om meteen naar bijvoorbeeld pagina 3 te gaan vanaf pagina 1. Eerst hadden we alleen de mogelijkheid om naar de volgende pagina te gaan, maar nu is het makkelijker omdat je ook snel kunt kijken naar wat het oudste bericht is.


En wanneer we iets verder kijken bij de artikelen zelf...
Na een artikel staan nu nog andere artikelen, waardoor het makkelijker is om verder te klikken naar het volgende artikel, zonder dat je helemaal terug hoeft te gaan naar de homepagina. Natuurlijk kun je ook heel makkelijk de zoekfunctie gebruiken of de lijst met reviews.


En als laatste is er nog de nieuwe knop wat verwijst naar een nieuwer bericht. De enige plek waar deze knop dus niet te zien is, is bij het nieuwste bericht. De knop staat op de plek waar je een reactie kunt plaatsen, en het kan best dat de kleuren nog gaan veranderen! Ik moet alleen dan even zoeken waar dat precies staat, ik had nog nooit eerder een site gemaakt of bewerkt.

Ik hoop dat jullie het nieuwe uiterlijk fijn vinden, en wanneer er problemen zijn met de site dan mogen jullie dat natuurlijk altijd melden, zodat we het kunnen verhelpen!






0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2014 Three cups of Fantasy