vrijdag 31 oktober 2014

Review: Een beetje liefde door Amanda Prowse

Een beetje liefde is het verhaal van Pru Plum, de eigenaresse van een beroemde patisserie. Pru is een sterke vrouw, iemand altijd klaar staat voor anderen, maar ze draagt ook een geheim bij zich wat alles kan verwoesten waar ze oh zo hard voor heeft moeten werken. 

Flaptekst: 
We hebben allemaal behoefte aan een beetje liefde in ons leven
Pru Plum is de gevierde eigenaresse van de beroemde patisserie in het Londense Mayfair. Ze draagt Chanel en bezoekt de duurste kappers. je zou niet zeggen dat deze elegante vrouw vorig jaar zesenzestig is geworden.

Maar Pru is niet de zelfverzekerde, succesvolle zakenvrouw die ze lijkt te zijn. Ze heeft beschamende dingen gedaan om haar huidige status te bereiken en schuwt geen enkel middel om de geheimen uit haar verleden te beschermen, zeker niet wanneer ze, voor het eerst in haar leven, eindelijk verliefd wordt...

Van de bestellerauteur Amanda Prowse, een verhaal over liefde, verlies, leugens en geluk vinden voor het te laat is.Dit boek sleept je mee door een hele set emoties, waarbij je geen enkele moeite hoeft te doen om mee te voelen met de personen in het boek, het gaat allemaal vanzelf. Ieder leef je met ze mee, je voelt hun pijn, je voelt hun liefde.
Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit Pru, maar af en toe krijg je ook kleine scenes mee vanuit het perspectief van anderen, wat een erg interessant effect geeft aan het boek.

Alles aan dit boek lijkt gewoon te kloppen, de achtergrond van het verhaal, de plek waar het zich afspeelt, de personen. En natuurlijk ook de heerlijke, zo wordt het tenminste beschreven, cupcakes, broden, croissants en peperkoekmannetjes wat in het boek voorkomen zorgen voor het juiste effect.

Pru Plum is een geweldig personage. Het verraste me in het begin dat het over iemand ging die zesenzestig was, aan de cover had ik dat niet verwacht en ik had geen ervaring met boeken lezen waarin de hoofdpersoon ouder was. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat het eigenlijk makkelijk was om niet eens te merken dat Pru al 66 was.
Pru en haar zusje Milly hadden een geweldige band samen, ze waren loyaal aan elkaar en nooit zouden ze de ander in de steek laten. Ze stonden altijd klaar voor elkaar en dat was zo mooi om te zien.Hoewel dit het eerste boek is wat ik lees van Amanda Prowse, zal dit zeker niet het laatste zijn. Het was een boek waar je makkelijk en snel doorheen leest, je meeneemt in het verhaal en het juiste inlevingsvermogen geeft. Het laat zien dat het leven vol onverwachte wendingen zit en dat het nooit te laat is om te beginnen met leven.
Conclusie: 9

Ook leuk: er zit een recept om zelf peperkoekmannetjes te maken achterin het boek! Wanneer je het verhaal leest kom je erachter waarom net dit recept erin staat en ik vond het een erg leuke toevoeging aan het boek.


0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2014 Three cups of Fantasy