zondag 23 november 2014

Bookalicious tag

Ik kwam al een hele tijd geleden bij Tea Time Books deze tag tegen, en vond 'm erg leuk! Dus besloot ik hem ook in te vullen.

1. Hoeveel procent van je leesvoer haal je bij de bibliotheek en hoeveel haal je elders?
De meeste boeken wat ik lees heb ik zelf, door het boekenfestijn en bookdepository. Eerst haalde ik wel altijd mijn boeken bij de bibliotheek, maar die is helaas een stuk kleiner geworden bij mij in de buurt en volgens mij hebben ze bijna geen nieuwe boeken. 
2. Welk karakter zou je willen zijn en waarom?Lastig! Ik denk dat ik dan ga voor Tris van Divergent. Ze is gewoon erg moedig, wat ik bij me zelf soms wel mis. 
3. Wat is je favoriete boek dat je als kind las?
Harry Potter! Ik heb echt ontzettend veel boeken gelezen toen, ik haalde iedere week wel acht boeken op de van de bibliotheek, vaak nog meer als het even ging. Maar Harry Potter bleef ik lezen, en waren volgens mij ook de eerste boeken die ik echt moest hebben. Ook waren er toen ik nog wat kleiner was boeken over zo'n elfjes, ik weet niet meer precies hoe ze heetten, maar die las ik ook altijd als ik bij een vriendin ging slapen. Zij had ze volgens mij allemaal van die serie toen, ik vond het geweldig! 
4. Wat is je favoriete boek?
Ik vind eigenlijk echt heel veel boeken echt goed, maar dan denk ik toch dat ik ga zeggen The Gaudi Key. Ik weet dat heel veel mensen het helemaal geen goed boek vinden, maar ik vond het zelf wel heel interessant. 
5. Van welke boekenreeks heb je het meeste boeken?
Van De Vampire Diaries, al heb ik ze nog niet allemaal gelezen en mis ik altijd nog wat boeken. Ik heb ook ontzettend veel boeken van Ian Rankin, maar ik weet eerlijk gezegd niet zeker of die allemaal tot een serie behoren. 
6. Koop je tweedehandse boeken?
Ja, maar niet vaak. Komt ook doordat ik ze nooit tegenkom, maar als ik ergens een tweedehands boek zou zien wat me aanspreekt, zou ik het zeker meenemen! 
7. Wie is je favoriete/knapste personage?
Damon Salvatore, al komt dat voornamelijk wel door de tv-serie in plaats van door de boeken. 
8. Wat is jouw favoriete boekcover?
Lastig... Bij het boekenfestijn let ik altijd op de covers, en wanneer ik dan een boek zie wat me aanspreekt ga ik lezen waar het over gaat. Dus ik heb eigenlijk een heleboel covers die me zeker aanspreken. Maar mijn favoriete cover... Ik denk het boek wat Quirine pasgeleden over heeft geschreven, Merciless. Het is simpel, chic, en laat toch niets weg over de inhoud. 
9. Wat is je favoriete soort boekcover?
Een harde kaft, liefst met geen mensen erop en wat nog simpel is. 
10. Wat is het eerste boek dat je las?
Ik heb echt geen idee meer! 
11. Wat is je favoriete boekverfilming?
Harry Potter! 
12. Wanneer begon je met het maken van bookblogdingen?
30 juni, bij deze blog! 
13. Waar is je ideale lees-locatie?
Liggend op de bank in de woonkamer of in mijn bed, heerlijk!
14. Heb je eigen fanfictie geschreven voor een boek?
Een aantal jaren geleden wel, maar ik heb het helaas verwijderd. Niet dat het goed was, maar het was wel leuk om terug te lezen! 
15. Als je gedurende de rest van je leven maar drie boeken mag lezen, welke zou je dan kiezen?
Oh wauw, deze vraag is zo gemeen! Ik denk dat ik dan ga voor The Maze Runner, Stad van Hemelse Vlammen en Een beetje liefde. Zo kan ik toch nog verschillende soorten boeken lezen, over fictieve wezens lezen, maar ook over een van de enige boeken over liefde wat me aanspreekt! 
16. Wat is het langste boek dat je gelezen hebt?Ik heb werkelijk geen idee meer... Nou ja, we hadden een boek op de basisschool met echt ontzettend veel pagina's, meer als 1000, maar ik weet niet meer precies hoeveel pagina's het waren of hoe het boek heette. Daarna heb ik volgens mij nooit meer zo'n lang boek gelezen, als ik dat überhaupt heb gelezen. 
17. Als je een boek zou schrijven wat zou dan de titel zijn én waarom?
Alleen, maar dat komt doordat ik bezig ben met een boek te schrijven wat zo heet. 
18. Hoeveel boeken las je de afgelopen maand?
Veel, maar ik hou niet bij hoeveel precies eigenlijk. In ieder geval veel voor school, vandaar ook dat niet echt ontzettend veel erbij is gekomen op de blog. 
19. Wat is het laatste boek dat je las?
De ijzerproef van Cassandra Clare & Holly Black. Nu ben ik bezig aan Stad van Hemelse vlammen. 
20. Fantaseer je voor jezelf een rol in de verhalen die je leuk vindt?
Nee, ik weet eigenlijk ook niet precies hoe mensen dat doen. Ik voel altijd mee met de hoofdpersoon. 
21. Wat is je favoriete boekenwinkel?
De Strand Book Store in New York. Ik weet het, te ver weg... Maar hier in de buurt zijn alle boekenwinkels gesloten, en ik hield echt van die boekenwinkel daar, dus ja. Duidelijk! 
22. Hardback of paperback?
Liever hardback, omdat het netter uitziet, maar soms is paperback ook wel fijn. Vooral bij de iets dikkere, maar kleine boeken heb ik liever paperback. 
23. Heb je meer dan één exemplaar van hetzelfde boek?
Hierbij moet ik me bij Tea Time Books aansluiten: Ja, ik heb Harry Potter en de Relieken van de Dood in het Engels en Nederlands. Maar verder niks. 
24. Wil je liever lezen over vampiers of weervolven?
Vampiers! Ik vind weerwolven wel interssant, maar vampiers hebben toch net iets meer voor mijn gevoel.
25. Heb je meer dan 150 boeken? Indien nee, zou je dit wel willen?Ja! Laatste keer dat ik ze telde is alweer een hele tijd geleden, maar toen had ik er iets van 198. En ondertussen zijn er echt nog heel veel bijgekomen. 

2 opmerkingen:

Copyright © 2014 Three cups of Fantasy